Mijn grootste inzichten van 2018

Je ziet een aangestoken sterretje van Oudjaarsavond. Het blog gaat over mijn grootste inzichten van vorig jaar.

Wauw, wat was 2018 een bijzonder jaar. Het jaar waarin ik mijn goede baan verruilde voor het grootste avontuur ever, namelijk het opzetten van mijn eigen bedrijf Buro Geluk. Ik heb nog nooit zoveel geleerd in een jaar als afgelopen jaar en daarom wil ik jullie graag meenemen in mijn grootste inzichten van 2018.

Ik hoop jullie hiermee te inspireren om ook je eigen pad te kiezen, om te durven vertrouwen op je gevoel en op jezelf. Om risico’s te nemen, om gewoon te gaan, om tegen alle verwachtingen in een andere kant op te gaan als dat goed voelt voor jou. Niet dat deze weg het makkelijkste was of is, integendeel juist. Er zijn nog regelmatig dagen dat ik denk: ‘Waar begin ik aan?’, maar als ik dan een coachsessie heb gehad weet ik dat ik op het juiste pad ben. Het voelt zo goed om op deze manier van betekenis te kunnen zijn voor een ander.

Hier komen mijn grootste inzichten van 2018:

  • Durf te vertrouwen op jezelf, op je gevoel. Dit heb ik gedaan toen ik mijn baan opzegde en ook toen ik Buro Geluk begon. Rationeel gezien waren beide keuzes niet de meest logische – Ik had een goede baan, mooi salaris en ook net een huis gekocht. Toch besloot ik om het op te zeggen, om een andere kant op te gaan. Vaak heb ik gedacht “Wat doe ik toch allemaal? Is dit wel juist?’, maar telkens durfde ik te vertrouwen op mijn gevoel die zei dat dit juist was. En nog steeds probeer ik dit te doen. De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer, maar telkens overwint het vertrouwen. En dat is fijn. Want met deze bumpyroad is het fijn om dit basisvertrouwen te hebben en te voelen.
  • Soms moet je gewoon ‘doen’. Je kunt uren tobben, nadenken of afwachten, maar door te doen kom je ergens. Je moet stappen zetten om dichter bij je doel te komen, want dan komt alles in beweging. Zo ben ik ook ‘begonnen’, met vallen en opstaan. Het is wellicht niet de meest makkelijke weg, maar ik heb gemerkt dat voor mij actie het beste werkt om ergens te komen en gaandeweg te leren.
  • Hak je doel in behapbare stukjes. Ik heb namelijk gemerkt dat het voor mij te overweldigend is om een mega groot doel te stellen. Tuurlijk droom je er wel stiekem van, maar telkens als ik er op ging inzoomen werd ik onzeker of bang. Dus in plaats van te fantaseren over een groot coaching & trainingsbureau, met fantastische klanten, goede omzet en paar man personeel, heb ik me op een gegeven moment voor genomen om elke dag te bepalen wat ik die dag kan doen om dichter bij mijn doel te komen. Stap voor stap, rustig aan. Op deze manier kan ik met plezier de volgende stap zetten en word ik niet bang of angstig, maar kom ik wel dichter bij mijn doel.
  • Als je doet waar je blij van wordt, gaat het balletje vanzelf rollen. Je trekt mensen aan die je leven verrijken, met wie je stappen kunt zetten, die precies op het juiste moment bij je zijn gekomen. Er komen dingen op je pad die precies passen, die met een reden gebeuren. Als je doet wat je leuk vindt, waar je blij van wordt, kom je in een bepaalde zone die je mega aantrekkelijk maakt voor anderen. Zij voelen dit, jij voelt dit. Zorg dus dat je plezier hebt in wat je doet. Dat is het allerbeste vertrekpunt voor geluk & succes en dan kom je in die flow.

Dus trek die stoute schoenen aan, volg je gevoel en durf te vertrouwen. Het leven is te kort om af te wachten, om ergens te blijven waar je het niet fijn hebt. Het is jouw leven en alleen jij bent daar verantwoordelijk voor. Voel die verantwoordelijkheid en neem deze serieus.

Hopelijk zijn mijn inzichten ook waardevol voor jou en kies jij je eigen pad. Ik kijk uit naar al het moois wat 2019 gaat brengen. Wat zijn jouw grootste inzichten van 2018? Heb jij ze al opgeschreven?

Ik hoor ze graag van je zodat ik ook kan leren van jou.

Liefs Eva

Geef een reactie