Houd jij van jezelf? 4 signalen om dit te checken!

Op de foto zie je een vrouw die een hartje maakt met haar handen. Het gaat over zelf liefde.

Liefde voor jezelf is dé basis voor geluk in jouw leven

Iedereen is op zoek naar verbinding, verbinding met jezelf en met anderen. Maar ik geloof dat je eerst van jezelf moet kunnen houden om verbinding met anderen aan te gaan. En nee, dit is niet zelfzuchting, het is essentieel. Want hoe kun jij verwachten dat anderen van je te houden, terwijl je niet eens van jezelf kunt houden?

Het is dé basis voor levensgeluk. Want vanuit liefde voor jezelf, ontstaat ook liefde voor het leven.  Want als jij van jezelf houdt, dan gun jij jezelf het mooiste leven dat er is omdat je weet en voelt dat jij dit waard bent.

Het brengt zoveel moois met zich mee.  Je zult liever zijn voor jezelf, jezelf meer gunnen, beter je grenzen aan geven en steviger in je schoenen staan.  Je zult een 180 graden shift maken, wanneer je de liefde voor jezelf voelt. Vanuit hier kan geluk ontstaan

4 signalen als je te weinig liefde voor jezelf voelt

Hieronder ga ik een aantal signalen delen die je zult herkennen als je nog niet genoeg van jezelf houdt. Ik doe dit om je bewustzijn te vergroten zodat jij, indien nodig, actie kunt ondernemen. Ik gun jou namelijk ook veel liefde voor jezelf, omdat die een fantastische basis is voor een geweldig mooi leven en je bent het waard!

Komtie:

  1. De koers van je leven wordt door anderen bepaald

Je wordt geleid, in plaats van zelf te leiden. Je zit niet achter het stuur, maar ernaast.

Als dit het geval is, dan houd je niet genoeg van jezelf om zelf het heft in handen te nemen, om deze verantwoordelijkheid op je te nemen. Dit kan verschillende redenen hebben, misschien dur je niet je eigen koers te varen omdat je bang bent anderen pijn te doen.  Maar je ziet niet in dat je op deze manier jij jezelf het meeste pijn doet. Of misschien weet je niet wat jouw koers is en dus laat jij je leiden. Wat het ook is, tijd voor actie.

Take back control en vaar je eigen koers. Op deze manier doe je recht aan jezelf, op deze manier laat je zien dat jij houdt van jezelf. Jij verdient het om je eigen leven te leiden. En ook al weet je je koers niet, ga stappen zetten, ga op zoek, pak die verantwoordelijkheid om uit te zoeken wat jouw koers is.

  1. Je hebt geen doel

Weet jij wat jouw doelen en ambities zijn voor het leven? Dit kan heel specifiek zijn of heel globaal, maar een doel is een doel.

Als jij onvoldoende van jezelf houdt, dan heb je geen doel voor jezelf. Je neemt je behoeftes en ambities namelijk niet serieus omdat je niet voelt dat jij het waard bent. Logisch dat je dan ook geen doel hebt.

Als jij voldoende van jezelf houdt, dan houd jij je bezig met vragen zoals: ‘wie ben ik? ‘Wat wil ik? ‘Wat zijn mijn ambities?’. Je wilt jezelf leren kennen en neemt jezelf serieus. Je wilt je leven afstemmen op de antwoorden die je krijgt uit deze vragen. Als jij voldoende van jezelf houdt, dan neem je deze antwoorden serieus en stel je voor jezelf doelen en ambities op.

  1. Je ‘geeft’ alleen maar

Je denkt niet na over je eigen behoeftes, over wat jij wilt maar bent teveel bezig met het pleasen van anderen. Je staat altijd paraat, laat alles uit je handen vallen om de ander tevreden te stellen en je kunt geen ‘nee’ zeggen. Hierdoor vergeet je jezelf en wederom neem je jezelf en je eigen behoeftes niet serieus.

Op deze manier bouw je een ongezonde relatie op met de ander – het is niet in balans. Een gezonde relatie is geven en nemen. En een gezonde relatie met jezelf is het startpunt voor een gezonde relatie met een ander.

Dus, draai het eens om en begin voortaan met de vraag: ‘Wat is goed voor mij?’

En handel hiernaar. Op deze manier zet jij namelijk ook de standaard voor hoe anderen met jou omgaan en kun je makkelijker keuzes maken die goed zijn voor jou. Je neemt het heft in eigen handen en gaat je eigen grenzen aan geven.

Dit is de basis voor een gezonde relatie, met jezelf en met anderen. Dus please jezelf eens wat meer en maak jezelf gelukkig. Hier profiteren anderen enorm van.

  1. Je komt nooit uit je comfortzone

Als je nooit uit de comfortzone komt, dan ontneem je jezelf om te groeien, om jezelf te ontwikkelen. En dit is een signaal van te weinig zelfliefde.  Je gunt jezelf deze ontwikkeling & groei niet, je vindt het eng.

Want wanneer je wel voldoende van jezelf houdt, dan heb je ook het zelfvertrouwen om uit die comfortzone te stappen. Je voelt je sterk, je hebt er vertrouwen in, ook al loop je meer risico.

Als jij een van deze signalen herkent, dan is het de hoogste tijd voor verandering.

Neem de tijd voor jezelf, ben lief voor jezelf en gun jezelf fijne dingen. Neem kleine stapjes richting zelf-liefde. Want zonder zelfliefde ook weinig geluk in jouw leven.

Wil je weten hoe je dat doet?
Ik help je hier graag mee.

Ik wil dat jij gaan inzien dat jij het waard bent om jouw mooiste leven te leiden.
De tijd is nu.

Veel liefs Eva

Geef een reactie