5 tips om te stralen

Op deze foto zie je een zonsondergang, een zon die straalt

Straal jij wel eens?

Je ziet het wanneer iemand straalt. Stralen doe je van binnenuit. Het is niet iets dat je kunt faken, het is een energie die van binnenuit komt en zich manifesteert aan de buitenkant.

Op deze foto zie je Eva stralen, met een zonnebril op. In deze blog geeft Eva 5 tips om meer te stralen.

Als je straalt zit je lekker in je vel, lach je veel en voel je een diep enthousiasme in jezelf. Hierdoorvoel jij je niet alleen goed, je wordt ook WOEST aantrekkelijk voor anderen. Ja, je leest het goed: WOEST aantrekkelijk. Als jij regelmatig straalt, willen mensen graag bij jou in de buurt zijn, jij geeft hen energie en inspiratie. En wat jij uitstraalt, krijg je ook terug. Kortom, hoe meer jij straalt, hoe meer geluk jij zult ervaren in je leven.

Daarom deel ik 5 tips om te stralen:

  1. Zorg voor jezelf

Het klinkt misschien cliché, maar toch hebben de meesten van ons hier nog terrein te winnen. Vaak gaan we mee in alles wat er van ons wordt verwacht, in plaats van goed te luisteren naar onszelf, ons lichaam en je eigen behoeftes. Goed voor jezelf zorgen, op zowel lichamelijk als geestelijk vlak, is de basis om lekker in je vel te zitten en te stralen. Hoe doe je dat dan? Door regelmatig in te tunen bij jezelf: Wat wil ik momenteel? Waar heb ik behoefte aan? Wat zou ik nu het allerliefste doen? Neem hier ook echt even de tijd voor.

Wat ik ook vaak doe, is even de tijd vooruit spoelen: ‘Hoe zou ik mij voelen als ik nu zou gaan sporten/uiteten/chillen op de bank?’ Op die manier kan ik goed voelen waar ik op dat moment behoefte aan heb. En wanneer je weet waar jij behoefte aan hebt, is het de kunst om hier gehoor aan te geven. Ik weet dat als ik eerst goed voor mijzelf zorg, ik ook beter voor anderen kan zorgen. Deze gedachte helpt mij in het kiezen voor mijzelf.

  1. Wees tevreden

Dit is ook een erg goede basis om te stralen. Wanneer jij je tevreden voelt, heb je rust. Je wilt niet continu meer, maar je kunt genieten van wat je momenteel hebt. Vanuit deze tevredenheid & rust, ontstaat er dankbaarheid. En dat voelt geweldig! Opeens zie je al het moois wat er in jouw leven afspeelt, de omgeving om je heen, alles komt samen. Ik weet dat dit lastig kan zijn, zeker als je het niet gewend ben. Tevreden zijn vergt een andere blik op de wereld, waarin je kijkt naar het positieve in plaats van naar het negatieve.

Ik zou zeggen, ga er eens mee experimenteren. Neem je eens voor op een dag naar het positieve te kijken en je zult zien dat dit je een goed gevoel geeft. Ook helpt het om aan het eind van de dag op te schrijven waar jij dankbaar voor was die dag. Zo kom je in de positieve mindset en dit straal je uit!

  1. Lief zijn voor jezelf

Ook hier kunnen de meesten van ons beter in worden. We moeten altijd van alles van onszelf – het kan tenslotte altijd beter, mooier en meer. Maar wanneer je jezelf accepteert zoals je bent, met alle mooie en mindere eigenschappen en uiterlijke kenmerken, ontstaat er compassie voor jezelf. Hoe meer je inziet dat het perfecte plaatje niet bestaat, hoe makkelijker dit wordt. Praat hier met anderen over, je zult zien dat zij met dezelfde issues worstelen – ook al zou je denken van niet. Niemand is perfect en dat is okay. Het is aan jou om hier mee om te gaan. Dus wees niet te kritisch op jezelf en ga van jezelf houden. Dit is een fantastische basis om te stralen!

  1. Boost je zelfvertrouwen

Dit kan ook een hele fijne zijn om je goed te voelen. Want wanneer jij je zelfvertrouwen vergoot, voel je je automatisch beter over jezelf. Dit kan al door relatief kleine dingen zoals je nagels laten doen, naar de kapper of door een fantastisch nieuwe broek te kopen. Dit kan al enorm effect hebben op je zelfvertrouwen. Maar je zelfvertrouwen vergroten doe je ook door af en toe uit je comfortzone te stappen en de sprong te wagen. Door dit regelmatig te doen en stil te staan bij dit succes, vergroot je je zelfvertrouwen. Dus kies iets wat spannend aanvoelt, waar je gezonde kriebels van krijgt, wat goed voelt en ga dit gewoon eens doen. Je zult zien dat je hier een enorme boost in zelfvertrouwen van zult krijgen!

  1. Last but not least: durf te laten zien wie jij bent.

En dit is vaak een lastige omdat we bang zijn om afgewezen te worden. Daarom gaan we ons anders gedragen dan wie we werkelijk zijn. En wanneer jij je anders voordoet dan dat je bent, is het lastig om echt contact met anderen te maken. Het is namelijk niet jouw ware aard, maar een mechanisme wat je van jongs af aan hebt geleerd om met die angst om te gaan. Wanneer jij altijd geleid wordt door deze angst, zul jij altijd moeite hebben om jezelf te laten zien. Je hebt altijd dat masker op, bang om afgewezen te worden.

Om dit te doorbreken, zul jij deze angst onder ogen moeten zien – hoe lastig dit ook is. Door af en toe situaties op te zoeken waar je bang voor bent ga je deze angst aan. Dit zal niet meteen goed voelen, maar oefening baart kunst. Je zult zien dat je steeds makkelijker kunt omgaan met deze situaties. Op deze manier is niet je angst de baas, maar jijzelf. En dit voelt zo goed! Door angst te elimineren in je leven, kun jij laten zien wij je echt bent en kun jij echt contact maken met anderen. En deze verbinding met anderen, vanuit wie jij echt bent, is wat gelukkig maakt.

Liefs Eva

p.s. ik help je graag om meer te stralen. Check mijn opties voor coaching & we plannen een gratis kennismakingsgesprek in!

Geef een reactie