De eerste stap naar meer positiviteit in jouw leven!

Positief in het leven staan en genieten

Positief in het leven staan maakt gelukkig.

En ja, ik ben realistisch. Er zijn natuurlijk altijd minder prettige gebeurtenissen in je leven – je verliest je baan, je relatie loopt stuk of je gezondheid laat je in de steek. Deze dingen gebeuren, ze horen bij het leven. Maar….

Je hebt altijd een keuze.

Namelijk hoe jij omgaat met deze gebeurtenis. Je kunt lange tijd in zak & as zitten en bedenken waarom jou dit in godsnaam is overkomen. Dit zijn negatieve gedachten en je gedachten reflecteren jouw leven. Negatieve boel dus. En door je negatieve energie, trek je ook negativiteit aan.

Of je kan er voor kiezen om deze gebeurtenissen positief te benaderen. En dan bedoel ik niet net doen of er niks aan de hand is. Nee, dan bedoel ik echt bewust stil staan bij de gebeurtenis, de emoties die opkomen te accepteren en vervolgens te kijken wat je hiervan kan leren, hoe dit je kan helpen in de toekomst, wat je mogelijkheden zijn. Op deze manier neem je regie over je eigen leven en ga je je eigen geluk (weer) achterna. Je neemt je eigen verantwoordelijkheid om weer gelukkig te worden.

Als jij altijd kiest voor de positieve kant van de medaille, zul jij vele malen gelukkiger door het leven gaan. Want jouw positieve energie trekt ook positiviteit aan.

Lief zijn voor jezelf

Meer positiviteit in je leven begint bij jezelf, door lief te zijn voor jezelf. En hiermee bedoel ik nu even niet een lekker bad, nieuwe broek of een lekker broodje kopen. Wat ik hiermee bedoel gaat dieper, namelijk schat jezelf op waarde.

Wanneer jij voelt en weet dat jij het waard bent, zul je jezelf én de omgeving namelijk anders behandelen. En als jij in je eigenwaarde gelooft, heb je de kracht om jezelf te ontwikkelen, om stappen te zetten. Dan kijk je namelijk vol vertrouwen naar de toekomst en blijf je niet hangen in je kritische jij, onzekerheden, angsten of wrok jegens anderen. Jij mag er zijn en jij verdient het om een goed leven te hebben, ongeacht wat anderen daar van vinden. Als jij dit aanvaardt als jouw waarheid, zal er veel positiviteit jouw kant op komen.

Belangrijk hierbij is ook om te kijken waar je momenteel nog last van hebt uit je verleden om positief in het leven te staan. Als je weet wat het is, is het zaak om dit aan te pakken op jouw manier. Want wanneer dit geheeld is, kun je ook veel lichter en optimistischer door het leven gaan. Ook geeft dit je zelfvertrouwen en dit geeft ook een boost aan je eigenwaarde!

Hoe kun je liever voor jezelf zijn?

Stap 1 is jezelf minder kritiek geven. Ga maar eens na op een dag hoe vaak jij een kritische gedachten hebt over jezelf  ‘Oh, zei je dat echt?’ ‘Kon je nou niet even normaal doen?’ ‘Je zou toch X gaan doen?’ ‘Je doet het verkeerd’ etc. Waarschijnlijk heb je dit niet eens door – bizar toch? Als je je hier bewust van wordt, kun je dit ook veranderen. Geef jezelf minder kritiek, het helpt je niet.

Geef jezelf eens vaker een compliment. Want ja, ik weet dat jij stiekem heel veel goeds doet, maar dat je hier te weinig bij stil staat. En dit is zonde, want dit brengt veel positiviteit met zich mee! Wat hierbij helpt, is om te kijken naar je inzet in plaats van naar het resultaat. Want ook als je kritische jij nog niet tevreden is met het resultaat, maar jij wel je best hebt gedaan, dan kun je daarvoor als nog een compliment aan jezelf geven.

Ook minder klagen helpt enorm. Tuurlijk is een file vervelend, maar probeer het altijd in perspectief te zien. Door veel te klagen, trek je alleen nog maar meer negativiteit aan. En hier heb je jezelf het meest mee. En bovendien, vaak kun je niks aan de situatie veranderen. Verspilde energie dus.

Succes met deze praktische tips. En je weet, bewustzijn is stap nummer één – daarna heb je altijd een keuze.

Let’s go, you are in charge!

Liefs Eva

P.S. mijn GRATIS werkboek is ook een goed startpunt voor meer geluk in jouw leven! Download hem hier!

Geef een reactie